Gitaareffecten en Pickups – Telecaster vs. PRS vs. Gibson

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditEmail this to someone

Soms ben ik blij dat ik keyboard speel – als je een bepaalde toets indrukt weet je in ieder geval 100% zeker hoe het gaat klinken (MIDI errors en VST crashes daargelaten..). Voor een gitaar is dat heel anders – de sound is afhankelijk van snaren, het hout, pickups, kabels, effectenpedalen, de versteker. Omdat er zoveel variabelen zijn is het vinden van de juiste sound daardoor een stuk lastiger.

Dennis helpt ons een beetje door advies te geven over welke effecten belangrijk zijn om te hebben, en of je nou beter voor losse pedalen kunt gaan of direct klaar kunt zijn met een multi-effect bordje. Daarna vergelijken we 3 speciale gitaren met elkaar: Een 1974 Fender Telecaster, een PRS CE 24 en een Gibson ES-335. Één van de grootste verschillen zit hem in de pickups – de Telecaster heeft single coils, de PRS twee dubbele, en de Gibson twee Humbuckers. Wat voor effect heeft dit op je sound? Dennis laat het horen.

Laat me weten of je het interessant vond en waar je meer over wilt weten! Ik kan Dennis vragen om nog eens terug te komen, en dan kunnen we het hebben over bijvoorbeeld versterkers of het opbouwen van je pedalboard. Voor nu – bedankt voor het kijken!

Geef een reactie